Новини

Третя зимова школа "Бренд науковця та цифровізація освіти"

17-19.02.2023 відбулася Третя зимова школа "Бренд науковця та цифровізація освіти". Провідна наукова співробітниця Інституту цифровізації освіти НАПН України Анна Яцишин була запрошеним спікером у заході підвищення кваліфікації, що організовано ВГО "Інноваційний університет". Анною Яцишин були проведені заняття, об'єднані темою: "Використання інструментів відкритої науки та наукометричних баз для популяризації власних наукових результатів" та "Цифрова трансформація наукової діяльності". 

22 Лютого 2023


Цифрова трансформація наукової діяльності в закладах вищої освіти

31 січня 2023 року відбувся круглий стіл «Цифрова трансформація наукової діяльності у закладах вищої освіти в умовах євроінтеграції». Організатором заходу був Офіс підтримки вченого.

Модератори круглого столу Анна Яцишин та Теодозія Яцишин, адміністраторка - Аліса Сухіх.


4 Лютого 2023


Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях"

25 січня 2023 року в Інституті цифровізації освіти НАПН України відбувся Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях". У рамках семінару аспіранти виступили з доповідями, в яких представили результати своїх досліджень протягом І півріччя 2022-2023 навчального року. Молоді вчені отримали цінні поради щодо подальшої роботи над вирішенням актуальних проблем в освіті.

25 Січня 2023


Засідання спеціалізованої вченої ради Д 26.459.01

9 січня 2023 року об 11.00 на засіданні спеціалізованої вченої ради Інституту цифровізації освіти відбувся захист дисертаційної роботи Мар'єнко Майї Володимирівни «Проектування хмаро орієнтованої методичної системи підвищення кваліфікації вчителів природничо-математичних предметів для роботи в науковому ліцеї» на здобуття наукового ступеня доктора педагогічних наук за спеціальністю 13.00.10 – інформаційно-комунікаційні технології в освіті. 


16 Січня 2023


Привітання з різдвяними та новорічними святами від польських колег

Від імені академічної спільноти WSG Бигощ, Польща (Wyższa Szkoła Gospodarki), професор, ректор Марек Шамот вітає українських колег з прийдешніми новорічними святами.
Миру, добра, натхнення і успіхів у всіх справах та Перемоги!

30 Грудня 2022


ВИПУСК №6 (92) ЕЛЕКТРОННОГО ФАХОВОГО ВИДАННЯ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ І ЗАСОБИ НАВЧАННЯ»

Шановні колеги, друзі, учителі, викладачі, учені! Пропонуємо Вашій увазі випуск № 6 (92) електронного наукового фахового видання «Інформаційні технології і засоби навчання». Журнал незмінно посідає 1 місце у Топ 100 «Найкращі публікації – українська» за версією Google Scholar. Видання включено до Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index (ESCI), має JCI = 0,43 (2021) – Journal Citation Indicator в категорії Education & Educational Research.

30 Грудня 2022


ЛИСТ-ПОДЯКА

Адміністрація Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти висловлює щиру подяку Валерію БИКОВУ за сприяння участі в організації і проведенні ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційно-ресурсне забезпечення освітнього процесу в умовах диджиталізації суспільства» заступника директора з науково-експериментальної роботи Інституту цифровізації освіти Ольги ПІНЧУК як спікера і модератора пленарного засідання та роботи секції «Цифрова трансформація освіти в умовах правового режиму воєнного стану».


7 Грудня 2022


ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «СУЧАСНІ МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ І ПЕРЕКЛАДУ В УКРАЇНІ ТА ЗА ЇЇ МЕЖАМИ»

30 листопада 2022 р. на факультеті української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди у м. Переяслав відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні методики навчання іноземних мов і перекладу в Україні та за її межами». Інститут цифровізації освіти НАПН України виступив одним із організаторів заходу. Дослідники інституту презентували результати своїх наукових розвідок щодо використання цифрових технологій у навчання іноземних мов. 


1 Грудня 2022


Представники ІЦО НАПН України на VІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Цифрова освіта в природничих університетах» в Польщі

24 -25 листопада 2022 р. у Вроцлавському університеті природничих наук (Польща) відбулася VIII Міжнародна конференція «Цифрова освіта в природничих університетах». Організаторами щорічного заходу стали представники Центру дистанційної освіти Вроцлавського університету природничих наук Співорганізаторами конференції від України виступили Національний університет біоресурсів та природокористування України, партнером - Інститут цифровізації освіти НАПН України.

29 Листопада 2022


Х Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених «Наукова молодь – 2022»

15 листопада відбулась ювілейна Х Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених «Наукова молодь – 2022», ініційована молодими вченими Інституту цифровізації освіти НАПН України. Головна мета даної конференції – це об’єднання молодих вчених, аспірантів і студентів з різних галузей знань, пошук талановитої молоді та залучення їх до наукової діяльності, а також це представлення різних проєктів та здобутків Рад молодих вчених наукових установ та закладів вищої освіти.

Конференція об'єднала молодих науковців майже з усіх куточків України і стала платформою, де можна поділитися своїми напрацюваннями та віднайти однодумців для створення нових тимчасових наукових колективів. 


21 Листопада 2022


Новини 111 — 120 з 622
Початок | Поперед. | 10 11 12 13 14 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Вступ до аспірантури у 2024 р. Спеціально організована сесія ЄВІ.

Згідно з Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році, умовою допуску до вступних іспитів до аспірантури Інституту цифровізації освіти НАПН України є успішне складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ).
У вересні 2024 році відбудеться спеціально організована сесія ЄВІ.
Зареєструватися для участі в спецсесії ЄВІ можуть вступники, які:
  • реєструвалися для участі в основній чи додатковій сесії ЄВІ, але не змогли взяти в ній участі;
  • бажають повторно скласти ЄВІ, для покращення результату;
  • не реєструвалися для участі в основній чи додатковій сесії ЄВІ.
Реєстрація для участі в спецсесії ЄВІ триватиме протягом 12–19 серпня 2024 року.
Спеціально організована сесія ЄВІ триватиме протягом 12–14 вересня 2024 року.
Спеціально організована сесія ЄВІ буде проведена за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.